بازدید: 9619 بازدید
عکس مطلب سئو

سلام بر دوستان عزیز.
خسته نباشید و امیدوارم که حالتون خوب باشه.
امیرپارسا سلطانیان هستم از وب سایت mofidds.com و این دفعه در سایت آکاره با یک مقاله در خدمتتونم.

و در این مقاله قصد دارم به شما ۱۰ تا از نکته های مهم سئویی که سئو سایتتون رو منفجر می کنند رو بهتون بگم.

به طور کلی ۱۰ نکته هستند که برای سئو بسیار عالی اند:
۱ – تولید محتوای ارزشمند
۲ – سرعت سایت
۳ – امنیت سایت
۴ – خزیدنی بودن
۵ – کدنویسی مناسب (در وب سایت هایی که با کدنویسی ساخته شده اند)
۶ – استفاده از توضیحات و عنوان مناسب و جذاب
۷ – واکنش گرا (Responsive) بودن و موبایل دوستانه بودن
۸ – استفاده از URL های درست و انگلیسی
۹ – استفاده از کلمات کلیدی مناسب
۱۰ – عمر دامنه وب سایت

۱ – تولید محتوای ارزشمند:

مهم ترین نکته سئویی، تولید محتوا با ارزش است. به طور کلی من برای تولید محتوای خوب و ارزشمند ۳ اصل مهم رو رعایت می کنم که همه اونا با هم محتوای خوب و ارزشمند رو تشکیل می دهند و همه شون یک اهمیتی دارند و اهمیت این ۳ مورد از سایر نکات بیشتر است.

۱ – ۱: نوشتن متن خوب و توضیحات مفصل: شما باید مقاله تون کامل و مفصل باشه. باید یک مقاله ای بنویسید که از جهات مختلف کامل باشه اما نباید به قدری طولانی باشه که کاربر آن را نخواند و از خواندن آن خسته شود. مقاله شما باید حداقل ۳۰۰ کلمه داشته باشد. همچنین بهترین حالتش داشتن ۱۶۰۰ کلمه و زمان مطالعه آن ۷ دقیقه است. توجه کنید که تمامی این نکات چه نکات تولید محتوای خوب و چه سایر نکات تنها زمانی جواب می دهد که شما خودتون محتوا تولید کنید و محتوای دیگران را کپی نکنید. اگر شما برید و محتوای یک سایت دیگر را کپی کنید، و متن و عکس و فیلم آن سایت رو تو سایتتون خودتون کپی کنید، هر چقدر هم که روش کار کنید نه تنها نتیجه ای نمی گیرید، بلکه امتیاز منفی هم می گیرد. شما هر نوع محتوایی رو که کپی کنید، حتی فایل pdf یا powerpoint باز گوگل متوجه می شود. البته زمانی که شما یک متحوایی رو به عنوان منبع در سایتتون قرار می دهید، اشکالی ندارد.

۱ – ۲: استفاده از عکس: شما در مقالات و مطالب تون برای اینکه هم کاربر خسته نشه و هم ارتباط بهتری با مقاله یا مطلب تون بگیره و اون رو بهتر درک کنه، باید از تصاویر و عکس های مرتبط و با کیفیت بالا استفاده کنید. کیفیت عکس نیز در امتیاز گوگل اثر دارد. این عکس ها را هم می توانید خودتون تولید کنید و هم از عکس های جا های دیگه به شکل سند (File) یا جاسازی (Embed) استفاده کنید. فقط توجه کنید که اگر از عکس های جا های دیگه استفاده می کنید، لوگوی سازنده درون عکس و یا واترمارک درون عکس رو حذف کنید و این کار رو به راحتی با نرم افزار هایی مانند Photoshop می توانید بکنید. و زمانی که خودتون عکس و تصویر تولید می کنید، دقیقا برعکس! لوگوی خودتون و واترمارک آدرس سایت خودتون رو در تصویرتون قرار بدید. در ادامه چند تا از سایت هایی که در آنها می توانید عکس خوب پیدا کنید رو معرفی می کنیم:
برای عکس:
۱ – freepik.com
۲ – dribbble.com
برای نماد (Icon or Symbol):
۱ – flaticon.com
۲ – iconfinder.com

۱ – ۳: استفاده از ویدیو: تقریبا ۹۵ درصد مردم دیدن ویدیو رو به خواندن مقاله ترجیح می دهند و خیلی از مردم دوست ندارند که با صبر و حوصله مقاله بخوانند و حوصله شان سر می رود. یکی از مهم ترین نکات در تولید محتوای حرفه ایو ارزشمند به ویژه در این سال ها، تولید ویدیو اون مقاله و قرار دادنش در اون مقاله است. بهتون قول میدم اگر این اصل رو رعایت کنید، قطعا مقاله تون و سایت تون رتبه خیلی بهتری خواهد گرفت. البته که رعایت همه نکات مهم اند.

 

۱ – ۴ (اضافی و اختیاری): موارد این بخش اضافی و اختیاری اند اما به هر حال در سئو وب سایتتون تاثر دارند. بخواهیم از این موارد مثال بزنیم، میتونیم مثلا این مورد رو بگیم: مثلا اگر شما مقاله ای رو براساس فایل pdf یا powerpoint و … ای نوشته اید، می توانید آن فایل منبع رو در مقاله تون بزارید یا اینکه مثلا اگر برای اون مقاله ویدیو ساختید و در ویدیو براساس فایل pdf یا powerpoint و … ای که خودتون یا دیگران ساختند آموزش می دهید، می توانید آن فایل را نیز در مقاله تون بزارید.

۲ – سرعت سایت:

یکی از مهم ترین نکاتی که شما باید رعایت بکنید، سرعت سایت است. اگر سرعت سایت شما کم باشد و سرعت بالا آمدن آن بیشتر از ۷ ثانیه باشد، نه تنها کاربر خسته می شود و از سایتتان خارج می شود و Bounce Rate سایتتون رو به شدت افزایش میده، بلکه گوگل هم از دستتون ناراحت میشه و امتیاز منفی بهتون میده.

شما برای بهبود سرعت سایت می توانید موارد مختلفی رو مدنظر داشته باشید. اگر شما برنامه نویسی تحت وب هستید احتمالا این موارد رو می دونید یا اگر نمی دونید می توانید با یک جستجو ساده در گوگل متوجه شوید. اگر هم وردپرس کار هستید یا با وردپرس کار می کنید، بخوایم از این موارد مثال بزنیم میتونیم به انتخاب پوسته خوب و سریع اشاره کنیم. مثلا یکی از پوسته های سریع و خوب وردپرس پوسته Astra می باشد.

البته که شما از سایت ها و ابزار هایی مانند pingdom یا Google page speed insight tool و … برای تست سرعت سایت خودتون می توانید استفاده کنید اما آماری که این ابزار ها و سایت ها بهتون می دهند چنان به درد بخور و کاربردی نیستند و اگر سرعت بالا آمدن سایت شما زیر ۷ ثانیه است بدانید که سرعت سایت شما خوب است.

۳ – امنیت سایت

برگردیم به سال ۲۰۱۴! در سال ۲۰۱۴ گوگل راجع به اهمیت امنیت در رابطه با رتبه سایت در گوگل و سئو صحبت کرد. و گفتش که یکی از مهم ترین نکات در سئو و موتور جستجوی گوگل، بحث و مسائل امنیتی است. و الان این مسئله حتی مهم تر هم شده. اما منظور ما از بحث امنیت، داشتن گواهینامه SSL و استفاده از پروتکل https است. پروتکل چیزی که به کمک آن اطلاعات و داده ها بین کاربر و سایت رد و بدل میشه و یک سری قوانین دارد.

در وب سایت هایی که از پروتکل http استفاده می کنند و کنار آدرسشون یک علامت قفل باز یا عبارت “Not Secure” هست، اطلاعات به شکل کاملا خام و بدون هیچ رمزگذاری و چیز دیگری بین کاربر و سایت رد و بدل می شوند، و به طور قطع گوگل امتیاز منفی می دهد و این وب سایت ها امن نیستند.

اما در پروتکل https که برای استفاده از آن باید گواهینامه SSL رو روی سایت نصب کرد و در این وب سایت ها یک علامت قفل بسته کنار آدرسشون وجود دارد، داده ها به شکل کاملا امن و رمزگذاری شده بین کاربر و سایت رد و بدل می شوند و در نتیجه گوگل به این سایت ها امتیاز مثبت می دهند و این سایت ها امن اند.

۴ – خزیدنی بودن!

ببینید گوگل برای اینکه بتوانند محتوای سایت شما را بررسی کند و نتایج خوبی رو به کاربر نشون بدهد، یک سری روبات هایی دارد تحت عنوان خزنده. کار این خزنده ها خزیدن است! یعنی اینکه وارد وب سایت های مختلف می شوند و هر لینک، عکس، متن، ویدیو و حتی فایل (مانند فایل های pdf و powerpoint) رو بررسی کنند و بعد در صورتی که این خزنده ها دیدن وب سایت شما استاندارد های لازم رو دارد، آن را یا محتوایش را در موتور جستجوی گوگل ایندکس کنند. ایندکس کردن به معنی ثبت و وارد کردن وب سایت یا محتوایی در موتور جستجوی گوگل و نتایج آن است. حالا سایت شما باید طوری طراحی شده باشد که این خزنده ها بتوانند وب سایت شما رو بررسی کنند. به عنوان مثال اگر شما در وردپرس در بخش تنظیمات تیک مسدود کردن موتور های جستجو رو بزنید دیگر وب سایت شما خزیدنی نخواهد بود و موتور های جستجو به آن دسترسی نخواهد داشت که این کار رو معمولا زمانی انجام می دهند که افراد تازه در حال طراحی وب سایت هستند و وب سایت کامل نیست. و همچنین شما نباید لینک ها و بک لینک هایی رو در وب سایتتون بزارید که به حوزه کسب و کار شما ربطی ندارد. چون در این صورت خزنده های گوگل متوجه می شوند و امتیاز منفی می گیرید و در اینجور مواقع معمولا از الگوریتمی به نام الگوریتم پنگوئن استفاده می کنند.

۵ – کدنویسی مناسب (در وب سایت هایی که با کدنویسی ساخته شده اند):

اگر وب سایت خود را با کدنویسی ساخته اید، چند نکته است که حتما باید بدونید. این نکات رو به راحتی با جستجو در گوگل می توانید پیدا کنید. علاوه بر آن اگر برنامه نویسی تحت وب هستید باید این نکات رو بدونید. مثلا کد <“meta charset=”utf8> رو باید بنویسید یا از تگ های متا با name های description، viewport، keywords و … استفاده کنید. و یک سری نکات دیگر. اگر هم که از سایت ساز ها یا CMS ها استفاده می کنید نیاز به توجه به این مورد نیست.

۶ – استفاده از عنوان و توضیحات مناسب

شما برای مقالتون باید از عنوان مناسب و جذاب استفاده کنید تا کاربر جذب شود. مثلا اگر شما فروشنده تلفن همراه هستید می توانید مقاله ای تولید کنید که در آن آموزش بدید چطور می توان موبایل اصل را از موبایل غیراصل تشخیص داد. برای این مقاله نه تنها باید توضیحات خوب و مفصلی بدید و لا به لاش از عکس های زیاد و با کیفیت استفاده کنید تا کاربر خسته نشود و بهتر مطلب را بیاموزد و در صورت تمایل برای آن ویدیو بزارید ( که خیلی هم در سئو اثر خوبی دارد)، بلکه باید برای آن عنوان خوبی هم بزارید. مثلا برای این مقاله در رابطه با تشخیص اصل بودن موبایل می توان از چنین عنوانی یا عنوان های شبیه به این استفاده کرد: “چگونه موبایل اصل را از موبایل فیک تشخیص بدیم؛ چیزی که فروشنده های موبایل دوست ندارند بدانید”. این عنوان به دلیل جذاب بودن به راحتی می تواند کاربر را جذب کند.

۷ – واکنش گرا (Responsive) بودن و موبایل دوستانه بودن

وب سایت شما باید واکنش گرا باشد. یعنی چه؟

واکنش گرا سازی سایت یعنی انجام عملیاتی بر روی سایت که باعث شود سایت شما در دستگاه های مختلف بهم نریزد. مثلا وقتی آن سایت رو در گوشی باز می کنیم یا در تبلت باز می کنی سایتمون طوری نباشید که سایتمون در این دستگاه ها بهم بریزد. برای واکنش گرا سازی سایت برنامه نویس ها می دانند باید چگونه این کار رو بکنند. برای وردپرس هم که معمولا به شکل خودکار سایتتون واکنش گرا میشه البته این موضوع به پوسته ای هم که استفاده می کنید بستگی داره و خودتون سایتتون رو می توانید هم در حالت گوشی، هم در حالت رایانک (Tablet) و هم در حالت کامپیوتر رومیزی (Desktop) مشاهده کنید. تا مطمئن شوید که سایتتون واکنش گرا است.

۸ – استفاده از URL های درست و انگلیسی

 

علاوه بر رعایت نکات بالا، یکی از نکات بسیار مهم استفاده از URL مناسب و صد البته انگلیسی در صفحات سایت است. این مورد نه تنها برای گوگل مهم است و اثر زیادی دارد، بلکه اثر آن را خودمون هم حس می کنیم. یعنی اگر ما آدرس مقاله ای رو فارسی وارد کنیم، برای خودمون درست نوشته میشه، اما اگر آن را در یکی از شبکه های اجتماعی یا پیام رسان ها به اشتراک بگذاریم، بخش های فارسی لینک به کلی عدد و حرف انگلیسی تبدیل می شود و اصلا خوانا نمی شود. علاوه بر این ما آدرس لینک های ما باید کوتاه باشند تا کاربر به راحتی بتواند آنها را تایپ کند و به آنها دسترسی داشته باشد. برای اینکه خودتون بتوانید این موضوع رو امتحان کنید کافی است که ابتدا لینک صفحه ای که بخش فارسی دارد را رونویسی (Copy) کنید، سپس در مرورگر خودتون در کامپیوتر یا رایانه لپ تاپ (یک نکته بگم خیلیا فکر می کنند این دو فرق دارند ولی اگر جایی بهتون گفتند با کامپیوتر فلان کار را انجام دهید یعنی با لپ تاپ یا کامپیوتر آن کار را انجام بدید و فرقی ندارد) روی علامت سه نقطه ای که در گوشه سمت راست صفحه است کلیک کنید و گزینه New Incognito Window یا New InPrivate Window یا گزینه شبیه به این رو انتخاب کنید و روش کلیک کنید. سپس برای شما صفحه ای باز می شود که در آن می توانید از دید یک کاربر عادی و ناشناس سرچ کنید و نتایج واقعی گوگل رو ببینید و در این حالت هیچ داده ای در مرورگرتون ذخیره نمی شود. حالا باید لینک تون رو الصاق (Paste) کنید. و بعد از اینکه لینک رو الصاق (Paste) می کنید می بینید که لینک کلی تغییر می کند و اصلا خوانا و کوتاه نخواهد بود.

۹ – استفاده از کلمات کلیدی درست

شما در مقالات و مطالب سایتتون، دوه های سایتتون، محصولات سایتتون و … باید از کلمات کلیدی مناسب استفاده کنید. این کلمات کلیدی باید مربوط و مرتبط به محصولتون، مقاله تون، صفحه وب سایت تون و … داشته باشه. اما ممکن از خودتون بپرسید کلمه کلیدی چیست؟

کلمات کلیدی، عبارات کلیدی ای هستند که کاربران آنها رو جستجو می کنند تا به نتیجه دلخواه شون برسند. مثلا اگر فردی می خواهد گوشی گلکسی نوت ۲۰ بخرد، در گوگل “خرید گلکسی نوت ۲۰” یا چنین عبارتی را جستجو می کند. به این عبارات، کلمات کلیدی می گویند. شما باید از کلمات کلیدی و برچسب های درست استفاده کنید تا وقتی کاربر کلمه کلیدی مربوط به وب سایت شما یا محصول شما یا مقاله شما را سرچ می کند، گوگل شما رو بهش معرفی کند و شما رو در نتایج اول نشان دهد. البته رعایت تمام نکات سئویی برای نمایش در رتبه های اول گوگل لازم است.

۱۰ – عمر دامنه وب سایت

شاید این مورد، موردی باشد که دست شما نباشد اما به هر حال اثر خوبی در سئو دارد. همانطوری که می دونید در همه جا سابقه و تجربه مهم است، در کسب و کار اینترنتی هم مهم هست. البته که برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی هیچ وقت دیر نیست. شما می توانید یک کسب و کار اینترنتی بسیار نوپا را راه اندازی کنید اما اگر محتوا و محصول خوب تولید کنید، به راحتی می توانید به درآمد چند ده میلیونی در ماه برسید. اما به هر حال سابقه خوب که به مرور زمان به وجود میاد، کسب و کار اینترنتی شما را معتبر تر، معروف تر و قوی تر می کند. جالب است که بدانید گوگل سن دامنه وب سایت شما را متوجه می شود. دامنه شامل دو بخش پیشوند و پسوند است. مثال دامنه: mofidds.com. حالا در اینجا به جز اصلی دامنه پیشوند می گوییم که مثلا در دامنه mofidds.com عبارت mofidds پیشوند است و به عبارتی که بعد از پیشوند می آید و با نقطه از آن جدا می شود پسوند گفته می شود. مثلا در دامنه mofidds.com پسوند com. است.

خوب امیدوارم که این مقاله براتون مفید واقع شده باشد و از آن لذت کافی رو برده باشید،
فعلا تا مقاله ای دیگر، خدانگهدارتان…

حتماً ساخت تیزر با پاورپوینت را هم یاد بگیرید؛

دسته بندی “آموزشی”

مطالعه بیشتر