بازدید: 5125 بازدید
عکس cpu

   مبحث ریز پردازنده و  پردازنده های کامپیوتر خود متشکل از چند واحد دانشگاهی هستند. اما اگر بخواهیم به صورت ساده و مختصر صحبت کنیم؛ هر پردازنده ای بر اساس دستورالعمل خاصی کار می کند. که به آن ISA می‌گویند. در گذشته چون زبان های برنامه نویسی سطح بالا وجود نداشت. برای راحتی کار برنامه نویس ها از دستورالعمل های پیچیده استفاده می‌شد. اما حالا که زبان های برنامه نویسی به زبان محاوره ای نزدیک شده اند؛ دیگر نیازی به پیچیدگی دستورالعمل های پردازنده ها نیست. بنابراین پردازنده هایی با دستورالعمل های ساده تر روانه بازار شدند. که به آنها پردازنده های با معماری (ARM (Advanced RISC Machine می‌گویند.

   پردازنده های مبتنی بر معماری آرم دستورالعمل های ساده تر دارند. به همین دلیل به سخت افزار ساده تری نیاز دارند و حرارت کاری کمتری نسبت به پردازنده های با معماری X86 دارند. معماری آرم چندین سال است که بازار  موبایل ها و تبلت ها را به دست گرفته و همچنین معماری X86 هم بازار کامپیوتر ها و لپ تاپ ها را به دست گرفته بود. تا اینکه شرکت اپل کامپیوتر های خود را به سوی استفاده از معماری آرم برد. البته قبلا شرکت های بزرگی مثل اچ پی و مایکروسافت هم قصد انجام این کار را داشتند اما موفق نشدند. یکی از دلایل ناموفقی این شرکت ها بهینه نبودن برنامه ها بود. زیرا که پردازنده ای که براساس معماری X86 نوشته می‌شود برای پردازنده های آرم قابل خواندن نیستند و همچنین بلعکس البته برای رفع این مشکل دو راه وجود دارد.

1. بهینه کردن برنامه ها. (که این کار توسط برنامه نویس انجام می شود.)

2. استفاده از واسط یا مترجم. (مانند رزتا2 که برای سیستم عامل مک ارائه شده است.)

کار برنامه‌های واسط یا مترجم ترجمه کد های برنامه X86 به آرم یا بلعکس است. تا کد ها قابل تشخیص برای پردازنده آرم شوند. اما واضح است که اگر برنامه مدنظر بهینه شود عملکرد بهتری نسبت به برنامه مترجم خواهد داشت.

از مزایای پردازنده های مبتنی بر آرم می توان به موارد زیر اشاره کرد.

1. حرارت کمتر.

2. در بعضی از پردازنده ها می‌توان به قابلیت اجرای برنامه موبایل بر روی کامپیوتر اشاره کرد.

3. مصرف کمتر انرژی.

4. بهینه تر بودن.

مطالعه بیشتر